7 noiembrie 2013

        Reguli de aur- alege vopseaua de par dupa culoarea tenului.


Scriu acest articol, pentru persoanele care si-au schimbat culoarea parului macar odata in viata, cat si celor care au intentionat sa o faca, dar au ramas numai cu intentia.
Cand vine vorba despre schimbarea culorii naturale a parului, apare inevitabila intrebare: "Ce culore ma avantajeaza?" Odata cu aceasta prima intrebare, alegem optiunea cea mai avantajoasa pentru noi: mergem la un salon, unde un specialist ne va recomanda o culoare potrivita, sau ne achizitionam singure vopseaua, pe care ne-o autoaplicam  sau rugam o prietena sa o faca in locul nostru, nestiind cu siguranta care va fi culoarea care va iesi in final.

Cate stim care sunt nuantele  de par care ni se potrivesc si care sunt cele de care trebuie sa ne ferim?
De multe ori alegerile nosatre sunt subiective si cumparam o vopsea de par si pentru ca este recent aparuta pe piata si vrem sa o incercam sau pentru ca am vazut o reclama care ne-a convins de calitatile unui produs ori pentru ca prietenei noastre ii vine perfect?

Pentru a avea certitudina ca ati ales o culoare potrivita, trebuie sa luati in calcul cateva principii esentiale in colorimetrie. Sfatul meu este sa alegeti nuanta vopselei in functie de culoarea pielii, astfel  incat sa existe o armonie intre cele doua tonuri. Culoarea parului, trebuie sa se potriveasca in primul rand cu nuanta pe care o are pielea corpului. O regula foarte importanta este sa nu alegi vopseaua de par cu mai mult de doua tonuri, mai deschisa sau mai inchisa decat nuanta ta naturala. In plus, ca sa faci cea mai buna alegere ,trebuie sa stii exact ce culoare de piele ai, si in ce baza de culoare se afla parul tau natural. La nivelul Europei, exista 12 baze de culori naturale, iar pe continentul american 10. Majoritatea Romaniei se afla la baza 4 - saten mediu cu reflexe de cupru, de aceea de cate ori vopsim parul ori il decoloram, in general are reflexe aramii.

Exista doua tipuri de piele si nuantele de par potrivite fiecareia: 

   -piele cu tonuri reci- se caracterizeaza prin ochi caprui, negri sau albastri inchis, par de culoare naturala brunet, saten, blond inchis si culoarea pielii alba cu tonuri de roz, palida fara culoare in obraji, rozalie, maslinie. Daca ai cel putin doua dintre aceste insusiri, atunci ai o piele cu tonuri reci. O alta metoda de a identifica tipul de piele, care mi s-a parut interesanta, este sa observe culoarea venelor de la incheiturile mainilor. Daca venele tale au culoare albastra, atunci inseamna ca pielea ta are tonuri reci.
   Nuantele de vopsea potrivite pentru o piele cu tonuri reci sunt negrul cu reflexe albastre sau roscate, ciocolatiu, saten, blond cenusiu sau blond alb. De evitat  ar fi roscatul puternic si toate celalte culori derivate din roscat.



  -piele cu tonuri calde- se caracterizeaza prin ochi verzi, albastri deschis, caprui, par de culoare naturala saten, roscat, blond deschis, blond aramiu si piele medie cu tonuri roz sau galbene, palide cu tonuri de auriu si de piersica, cu pistrui. Si in acest caz poti experimenta testul de culoarea venelor, daca venele sunt mai spre verde, inseamna ca ai un ton cald al pielii.
  Nuantele de vopsea potrivite pentru acest tip de piele sunt cele aurii care fac parte din gama de blond, dar si saten deschis, castaniu, roscat. In general iti sta bine cu orice nuanta de par care are o baza galben-rosiatica. De evitat ar fi nuantele cenusii si cele cu tente albastre, violete.





Exista si femei carora le sta surprinzator de bine cu orice nuanta de vopsea, fie ca aleg sa fie blonde roscate sau brunete. Din pacate insa, acest lucru nu este valabil jn cazul celor mai multe dintre noi.


Se spune ca in 99% din cazuri, persoanelor cu ochii verzi sau albastri, li se potriveste orice nuanta de par! In cazul persoanelor cu ochii inchisi la culoare, cel mai bine ar fi sa opteze spre nuante cat mai naturale.

Cu aceste trucuri in minte, cu siguranta nu veti gresi atunci cand veti alege o noua nuanta pentru parul vostru!

  


4 comentarii:

  1. Un articol foarte complex si bine elaborat! Este pe intelesul tuturor, dar raman la parerea ca tu esti cel mai bun specialist in domeniu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim ptr informatii! Ne prinde bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Util,ca de obicei.Multumim pt că împărtășești cu noi toate secretele

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim ptr informatii !!! Foarte bune sfaturi

    RăspundețiȘtergere