31 octombrie 2013

           


       Ceea ce nu stiai despre parul tau...



Parul ocupa un loc important in viata unei femei...si foooarte mult timp. Trebuie ingrijit, spalat, periat, tuns, tratat cu grija si cu multa dragoste. Barbatii se uita crucis la noi, nu inteleg de ce, cand ne spalam parul, avem nevoie de 'nspe mii de sticle si sticlute de sampon, balsam sau masca, urmate de tratamente, masaj si coafat, toate necesare unui parfrumos. Ei se spala si gata.

Dar noi nu putem sa adoptam aceeasi practica, pentru ca parul ne este una dintre cele mai frumoase pdoabe. Iar cand suntem nevoite sa-l tundem, cand este nearanjat ori cand nu reusim sa il facem sa stea frumos in nici un fel, ne pierdem zambetul si buna dispozitie. Si cum dincolo de fire se afla mistere, am selectat cateva lucruri mai putin stiute depreparul nostru:

-firul de par contine informatie genetica, pe o lungime de 6 cm a firului de par, putem afla ce am consumat in ultimele 6 luni.

-emtiile resimtite in momentul anticiparii unei partide de sex, ajuta parul sa cresaca intr-un ritm accelerat.

-parul isi schimba tipologia odata la 6 ani, asa ca... tratamentele trebuie schimbate in consecinta.

-fumul te tigara face parul mai fragil.

-mancam gras, avem parul gras.

-periatul parului in exces, poate duce la ingrasarea parului.

-persoanele cu parul roscat natural, au anumite trasaturi ale ADN-ului, care sunt diferite fata de toti ceilalati oameni.

-in timpul epocii victoriene, parul era folosit ca bijuterie, femeile purtau in mod frecvent bijuterii confectionate din parul persoanelor decedate, acest lucru reprezenta o dovada de iubire.

-matreata este provocata de ciuperca Malassezia, iar ea nu este o boala, ci o conditie a scalpului. Aceasta ciuperca este prezenta la nivelul scalpului fiecaruia dintre noi si se hraneste cu sebum. In conditiile existentei unui exces de sebum, Malassezia isi declanseaza atacul inmultindu-se peste masura si ducand la aparitia acelor fulgisori albi.
 

2 comentarii: