16 octombrie 2013

             
                Cu sau fara breton? Bretonul ideal in functie de forma fetei.

                                                                                                                                                                                     De cate ori ati vazut un tip de breton care v-a placut atat de mult incat ati vrut sa vi-l faceti si voi dar nu ati indraznit?
Suntem atat de multe care ne-am facut pentru prima data breton si rezultatul a fost de-a dreptul dezastruos, incat nu am vrut sa mai auzim de el mult timp!


Indiferent de forma fetei pe care o aveti, afirmatia - "PE MINE NU MA AVANTAJEAZA BRETONUL!" este complet falsa deoarece exista cel putin un tip de breton care sa se potriveasca pentru fiecare dintre voi.
Cand ne gandim la breton, ne vin in minte multiple optiuni - de la lungimi si grosimi diferite pana la forme variate. Alegerea cea mai buna ne va incadra fata mai bine si ne va scoate in evidenta elementele care ne fac sa fim mai frumoase ca: ochii, pometii, nasul, gura.

Prin urmare, daca v-ati decis sa va faceti breton va trebui sa tineti cont de: forma pe care o are fata voastra, de gradul de desime al parului, de textura lui si nu in ultimul rand, de grosimea firului de par.


Voi face o mica clasificare a tipurilor de bretoane pentru a sti mai bine care va sunt optiunile:
Bretonul drept - cel tuns in linie dreapta de-a lungul fruntii, de la o tampla la cealalta. In functie de gradul de pilozitate, de grosimea parului se poate opta spre filarea(texturarea) bretonului sau chiar crearea iluziei de gherute la varfurile acestuia.
Acest tip de breton atrage atentia asupra ochilor. Creaza echilibru in cazul unei frunti mai late, a unui nas proeminent sau a unei barbii mai ascutite.
Este ideal pentru persoanele cu fata in forma de inima si cea triunghiulara cu varful in jos.

Persoanele cu fata rotunda sau patrata vor evita acest tip de breton.




 



Bretonul foarte scurt - descopera intreaga fata, facand-o sa para mai lunga si pune accent pe ochi. Poate fi drept sau asimetric, filat, cu gherute la varfuri etc. Acest tip de breton se potriveste de minune pe o fata ovala sau rotunda. Daca aveti fata oval- alungita evitati acest gen de breton deoarece cu cat va fi mai scurt bretonul cu atat va va parea mai alungita fata.





Bretonul unghiular( asimetric) - acest tip de breton se prezinta sub doua forme: fie intr-un singur unghi, directionat intr-o parte, fie in doua( bretonul rotunjit, de exemplu) sau mai multe unghiuri( cel neregulat).
Aceste bretoane sunt potrivite pentru fata rotunda si cea hexagonala deoarece adauga noi unghiuri si ascund pometii prea lati.
Bretonul unghiular de lungime mai mare este potrivit pentru o fata dreptunghiulara sau oval- alungita deoarece creaza iluzia de o fata mai scurta in lungime.
Este un tip de breton potrivit oricarui tip de fata daca se alege lungimea si textura potrivita.


Bretonul pentru par drept
Daca ai parul drept cel mai indicat este sa optezi pentru un breton scurt, stilizat care are rolul de ati indulci trasaturile fetei( in general parul drept alaturi de un breton mai lung, taiat in linie dreapta va imprima o infatisare ceva mai severa, va inaspri trasaturile fetei). Insa daca optezi pentru un breton la fel de drept ca restul parului poti sa " spargi gheata" prin stilizarea acestuia si aplicarea unui spray pentru stralucire. O alta cale de a atrage atentia prin breton, este prin crearea de contraste si accente de culoare in par.


Bretonul pentru parul ondulat sau buclatDaca ai parul ondulat sau buclat si vrei sa tr-o parte, de o lungime mai mare.




Breton pentru faţa lungă
Dacă ai faţa lungă, bretonul este o soluţie foarte bună de a scoate în evident jumătatea inferioară a chipului, indiferent de formă. Cu toate acestea, o variantă preferată de cele cu faţa ovală, lungă este bretonul până la nivelul pomeţilor, ce încadrează faţa şi o lăţesc optic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu